návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zelený chřest s parmazánovými hoblinami

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Zelený chřest s parmazánovými hoblinami
Autor: profimedia.cz Zelený chřest s parmazánovými hoblinami
Lahůdkové jarní zelenině sluší jednoduchá příprava. Vychutnejte si jeho delikátní chuť s trochou citronu a výrazným sýrem.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Postup

  1. Chřestu odřízněte asi 2cm konce. Stonky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je citronovou šťávou a posypte citronovou kůrou, solí, pepřem a rovnoměrně je obalte.
  2. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 12 minut, až bude chřest měkký, ale stále křupavý. Asi v polovině pečení promíchejte.
  3. Upečený chřest polijte citronovou šťávou, naaranžujte na talíř a ozdobte hoblinami parmazánu.

Zelený chřest s parmazánovými hoblinami  Foto: Zelený chřest s parmazánovými hoblinami, foto: profimedia.cz