Suroviny
- čerstvý sýr (typu Lučina) 100 g
- niva 50 g
- sušený česnek 1/2 lžičky
- tymián 1/2 lžičky
- plnotučné mléko 25 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K dohotovení
- bageta 1 ks
- kompotované mandarinky (např. Franz Josef Kaiser) 1 plechovka
- vlašské ořechy
- tymián (čerstvý)
Postup přípravy
- Čerstvý sýr vložte do misky.
- Nivu rozdrobte na malé kousky nebo nahrubo nastrouhejte a přidejte do misky.
- Přidejte sušený česnek, tymián, sůl a pepř a vidličkou propracujte. Přilijte mléko a dobře promíchejte.
- Bagetu nakrájejte na plátky. Každý plátek potřete trochou pomazánky.
- Ozdobte dílkem mandarinky z plechovky, vlašským ořechem a lístky tymiánu.
Vyzkoušejte také hermelínovou pomazánku se šunkou a vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci – vynikající chuťovka nejen na chlebíčky