Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Veganská čokoládová buchta

1 koláč porce
do 1 hodiny
Veganská čokoládová buchta
Veganská čokoládová buchta Autor: Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery
Pokud se chcete vyhnout při pečení živočišným výrobkům, zkuste třeba tento jednoduchý hrnkový recept. Vláčná buchta s kakaovou polevou je výborná a vajíčka, máslo ani smetana vám v ní chybět nebudou :)))
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Těsto:

Poleva:

Reklama

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na horní i spodní ohřev na 180 °C a vyložte kulatou formu o průměru asi 30 cm pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte lžící mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao.
  3. Do vzniklé směsi přilijte ocet, vodu a olej, potom nastrouhejte jedno oloupané jablko. Vše nakonec pořádně promíchejte vařečkou.
  4. Nalijte směs na plech a dejte péct přibližně na 40 až 45 minut.
  5. Mezitím připravte polevu. V rendlíku rozpusťte na mírném plameni kokosový olej. Stáhněte ho z plamene, přidejte cukr a kakao a důkladně promíchejte. Vraťte zpátky na plamen, přidejte vodu a opět míchejte, aby cukr nezkaramelizoval.
  6. Polevou přelijte upečenou buchtu a navrchu ji ozdobte ořechy či ovocem podle chuti. Nakonec nechte polevu zatuhnout.
Reklama

PRIMA TIP: Pokud veganskou polevu nevyhledáváte, nahraďte ji klidně klasickou čokoládovou. Pokud chcete buchtu udělat trochu zdravější, nahraďte hladkou mouku třeba pohankovou či špaldovou, tím recept odlehčíte.

Veganská čokoládová buchta
Veganská čokoládová buchta
Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery

Kuchařka pro teenagery
Julie Kučerovská

Tato kuchařka je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům – i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý. A ani začínající kuchařky a kuchaři by se neměli bát popadnout do ruky měchačky, hrnce a pekáče a pustit se do díla. Vaření je zábava, zvlášť když jídlo chystáte pro rodinu či přátele, či dokonce s nimi.

Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, kam autorka zařadila recepty pro nejrůznější každodenní i slavnostní příležitosti – čtenářům přináší tipy na zdobnou a chutnou víkendovou snídani, menu na nedělní oběd, vánoční pohoštění, zábavný piknik v parku nebo občerstvení na párty, ale i na zdravé a syté svačiny nebo rychlou vegetariánskou večeři. Jednoduché a rychlé recepty přesvědčí mladé čtenáře, že není třeba mít strach, protože když všechny s přehledem zvládne stejně stará Julie, proč by nemohli oni?

Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců.

Související témata: veganské dezerty , veganské recepty , Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama