Salát
- těstoviny (drobnější) 500 g
- červená cibule (malá ) 1 ks
- černé olivy (bez pecky) 100 g
- bílé fazole (konzervované ) 200 g
- feta 150 g
- bazalka (lístky ) 1 hrst
- sůl 1/2 lžičky
Pesto
- sušená rajčata (v oleji) 100 g
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- bazalka (lístky ) 1 hrst
- vlašské ořechy 2 lžíce
- česnek 1 menší stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
- Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte sušená rajčata včetně oleje, parmazán, bazalku, ořechy, sůl a pepř. Česnek oloupejte a přidejte k rajčatům. Rozmixujte vše dohladka. Podle potřeby přilijte olej. Pesto vmíchejte do těstovin.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Olivy nakrájejte na plátky. Fazole slijte a přisypte i s cibulí a olivami k těstovinám. Promíchejte a rozdrobte navrch sýr feta. Posypte lístky bazalky a zlehka promíchejte.
Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary Zdroj: My Cooking Diary