Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary
Zdroj: My Cooking Diary
Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary
Zdroj:
My Cooking Diary
Nejoblíbenější večírkové jídlo, občerstvení na piknik, večeře po práci i rychlý oběd (i s sebou). Těstovinový salát je zkrátka univerzální záchrana v téměř jakékoliv situaci. Zálivka z pesta ho řadí mezi elegantní rychlovky. Díky ní zelenina nepustí tolik tekutiny, takže salát zůstává v perfektní kondici i po odležení.
Postup přípravy
-
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě akorát na skus, tzv. al dente. Slijte je, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
-
Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte sušená rajčata včetně oleje, parmazán, bazalku, ořechy, sůl a pepř. Česnek oloupejte a přidejte k rajčatům. Rozmixujte vše dohladka. Podle potřeby přilijte olej. Pesto vmíchejte do těstovin.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Olivy nakrájejte na plátky. Fazole slijte a přisypte i s cibulí a olivami k těstovinám. Promíchejte a rozdrobte navrch sýr feta. Posypte lístky bazalky a zlehka promíchejte.
Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary
Zdroj: My Cooking Diary
Těstovinový salát s olivami, fazolemi a sýrem feta podle My Cooking Diary
Zdroj:
My Cooking Diary