Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý mrkvový salát se sezamem a zázvorem

4 porce
do 30 minut
Mrkvový salát se sezamem a zázvorem
Mrkvový salát se sezamem a zázvorem Autor: Klára Michalová
Tento salát vás překvapí svou sytou chutí. Moc dobrý je teplý jako příloha k masu, ale chutná skvěle i zastudena, třeba k sýrům. Tuhle laskominu jsem vyzkoušela i na zapřísáhlých masožravcích a co myslíte? Přidali si :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky nebo je nastrouhejte pomocí škrabky nebo struhadla na julienne.
  2. Rozehřejte olivový olej ve velké nepřilnavé pánvi, přidejte nastrouhaný zázvor a asi 30 sekund míchejte. Vhoďte mrkev a promíchejte se zázvorovým olejem na pánvi, ochuťte solí a přilijte 1/4 hrnku vody. Snižte teplotu a vařte, dokud mrkev lehce nezměkne a voda se nevstřebá. Trvá to asi 4–5 minut.
  3. Do směsi vmíchejte sezamový olej, sójovou omáčku a sezamová semínka. Servírujte horké, vlažné nebo studené.
Reklama

Gwyneth Paltrow kuchařka, Foto: Tento recept jsem zkoušela podle nové kuchařky It´s all good, kterou připravila oscarová herečka Gwyneth Paltrow se svou kamarádkou Julií Turshen. Je plná skvělých receptů, které můžete směle zařadit mezi ty zdravé, výhradně bezlepkové a přesto neuvěřitelně lákavé.

Zaujal mě velký výběr originálních zálivek na saláty. Velmi užitečná je i kapitola základních postupů, kde se naučíte, jak uvařit perfektně "nové" suroviny jako je quinoa, černá rýže... Velmi inspirující jsou recepty na úpravu ryb nebo fantastické polévky.

Pokud chcete jíst zdravě a opravdu si při tom pochutnat, je tohle ta správná kuchařka pro vás. Prozatím vyšla jen v angličtině, koupit ji můžete například v britském Amazonu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama