návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švédský vanilkový koláč s mandlemi

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 1 hodiny
Švédský vanilkový koláč s mandlemi
Autor: isifa.com Švédský vanilkový koláč s mandlemi
Vyzkoušejte mandlový koláč na švédský způsob. Je to netradiční dezert, který se jistě stane stálicí ve vašem cukrářském repertoáru.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Vysypte máslem vymazanou formu strouhaným kokosem.
  2. Koláč: Bílky vyšlehejte dotuha, potom postupně všlehávejte cukr. Vmíchejte mleté mandle. Přendejte směs do formy a pečte 20–25 minut nebo dokud se těsto nezpevní. Vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout, potom korpus vyndejte z formy.
  3. Náplň: Do hrnce dejte žloutky, cukr a double cream a na mírném ohni šlehejte, dokud nevznikne hustý krém. Sundejte z plotny a všlehejte máslo a vanilkový extrakt. Přelijte do mísy, přikryjte fólií, kterou dobře utěsněte, a nechte vychladnout a sesednout.
  4. Krém promíchejte a rozložte na koláč a posypte madlovými hoblinkami. Pokud chcete, podávejte se šlehačkou, ačkoliv je potom zákusek trochu těžší.

Švédský vanilkový koláč s mandlemi Foto:

Švédský vanilkový koláč s mandlemi                                                                                    Foto: isifa.com