zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Škvarková pomazánka
Autor: Coolinářka Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Hodnoceno: 62x
Tradice zabijaček je u nás stále zakořeněná a množství dobrot, které z jednoho pašíka dokážeme vyrobit, je obdivuhodná. Jednou z nich jsou křupavé, dozlatova vysmažené škvarky, které můžete zobat jen tak – nebo z nich připravte tuhle vynikajicí pomazánku!
do 30 minut

reklama

Suroviny

Postup

  1. Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr). Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Nadrobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.
  3. Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
  4. Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.

Škvarková pomazánka 2 Foto:

Coolinářka Foto:

Škvarková pomazánka; foto: Coolinářka

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

 

Receptů na pomazánky není nikdy dost! V následujících článcích najdete spoustu další inspirace :) 
Nové pomazánky do sbírky

Hledáte tip na rychlou večeři? Vyzkoušejte 4 nové nevšední pomazánky

reklama