Bistro Paprika

Shakshuka a izraelský zeleninový salát alla Bistro Paprika

Moje hodnocení
5x

Vejce v rajčatovo-paprikové podušce si podmanila celý svět a stala se oblíbenou součástí brunche. Je to ale skvělý tip na oběd či lehkou večeři. A po vzoru Izraelců k ní podávejte tradiční zeleninový salát. Recept z Bistra Paprika je prostě skvělý!

2 porce
30 minut
izraelská

Shakshuka

Salát

Postup přípravy

  1. Salát: Všechnu zeleninu a petržel nakrájejte nadrobno, přidejte koření, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej. Promíchejte a podávejte.
  2. Shakshuka: Rajčata s nakrojenou slupkou spařte 10 vteřin ve vroucí vodě, poté je prudce zchlaďte a oloupejte.
  3. Česnek nakrájejte na plátky, papriku na proužky, oloupaná rajčata na půlky.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájené papriky, restujte asi 5 minut. Snižte plamen a přidejte česnek, restujte za stálého míchání 2-3 minuty. Poté oheň opět zesilte a přidejte rajčata. Směs duste 5-8 minut, až rajčata pustí šťávu.
  5. Přidejte koření a dalších 5 minut míchejte, poté snižte plamen na minimum a nechte dalších 10 minut dusit. Omáčka by měla být celkem hustá, v tuto chvíli dochuťte solí, pepřem a dalším kořením podle chuti.
  6. V omáčce udělejte vařečkou důlky a vyklepněte do nich opatrně vejce. Jakmile začne bílek tuhnout, pánev přikryjte a vařte další 2 minuty, aby vejce zpevnila, ale žloutek zůstal stále tekutý.
  7. Shakshuku posypte nasekanou petrželí, servírujte s humusem, pita chlebem a izraelským salátem.

Paprika Mediterranean Kitchen

První Bistro Paprika otevřelo už v roce 2017 a rychle si získalo srdce Pražanů svou nekompromisní nabídkou izraelské a blízkovýchodní kuchyně. Většina jídel je vegetariánských nebo veganských, ale v nabídce je i jejich masová verze. Každé bistro má specifickou koncepci. Kromě klasiky, která se opakuje, jako je hummus, falafel, shakshuka, můžete například na Smíchově ochutnat krůtí shawarmu nebo kuřecí gril, zatímco v Holešovicích se chystají masové i veganské burgery. Majitel Gal si přivezl z Izraele recepty od své maminky a babičky a kreativně je inovoval. Na jídle je vidět péče, pečlivě vybrané suroviny, domácí výroba omáček, čerstvě upečený pita chleba, vlastní směsi koření, v budoucnu se můžeme těšit na prodej domácí tahini pasty, a v blízké době přibydou i další pobočky, vyhlížet novou Papriku může třeba Brno!

Pokud chcete zažít autentickou atmosféru, můžete zajít v pátek večer do holešovické pobočky, kde bývají večery ve stylu Tel Aviv bar s izraelskou hudbou.

Paprika Mediterranean Kitchen

  • Rumunska 16, Praha 2
  • Lidická 42, Praha 5
  • Dukelských Hrdinů 48, Praha 7

www.my-paprika.com, @paprika_bistroanbar

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bistro Paprika


Přečtěte si také

Recepty