S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem

Moje hodnocení
6x

Velikonoce přinesou do českých domácností přebytek vajec natvrdo. Ideální je mít v záloze dobrý recept na vajíčkovou pomazánku, na které si pochutná snad každý. Zkuste třeba tuto verzi na tvarohovém základu, do které kromě vajíček patří i tuňák.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • nízkotučný tvaroh 250 g
  • majonéza 1 vrchovatá lžíce
  • hrubozrnná hořčice 1 plná lžička
  • tuňák (konzervovaný tuňák (slitý)) 100 g
  • vejce natvrdo 4 ks
  • kyselé okurky 2 ks
  • jarní cibulky 2 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte tvaroh, majonézu, hořčici, maso z tuňáka, vejce nakrájená na kostičky, jarní cibulky i se zelenou částí nakrájené nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, směs osolte a opepřete a jemně promíchejte.
  2. Mažte na dobrý kváskový chleba a ozdobte zeleným lupením, jako je rukola, polníček nebo pažitka. Nebo si natrhejte na zahradě či někde u cesty třeba ptačinec žabinec, který chutná jako mladé kukuřičky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty