Suroviny
- nízkotučný tvaroh 250 g
- majonéza 1 vrchovatá lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 plná lžička
- tuňák (konzervovaný tuňák (slitý)) 100 g
- vejce natvrdo 4 ks
- kyselé okurky 2 ks
- jarní cibulky 2 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh, majonézu, hořčici, maso z tuňáka, vejce nakrájená na kostičky, jarní cibulky i se zelenou částí nakrájené nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, směs osolte a opepřete a jemně promíchejte.
- Mažte na dobrý kváskový chleba a ozdobte zeleným lupením, jako je rukola, polníček nebo pažitka. Nebo si natrhejte na zahradě či někde u cesty třeba ptačinec žabinec, který chutná jako mladé kukuřičky.
S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem 2 Zdroj: Klára Michalová