S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem
Zdroj:
Klára Michalová
Velikonoce přinesou do českých domácností přebytek vajec natvrdo. Ideální je mít v záloze dobrý recept na vajíčkovou pomazánku, na které si pochutná snad každý. Zkuste třeba tuto verzi na tvarohovém základu, do které kromě vajíček patří i tuňák.
Postup přípravy
-
Do mísy dejte tvaroh, majonézu, hořčici, maso z tuňáka, vejce nakrájená na kostičky, jarní cibulky i se zelenou částí nakrájené nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, směs osolte a opepřete a jemně promíchejte.
-
Mažte na dobrý kváskový chleba a ozdobte zeleným lupením, jako je rukola, polníček nebo pažitka. Nebo si natrhejte na zahradě či někde u cesty třeba ptačinec žabinec, který chutná jako mladé kukuřičky.
S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s vejci a tuňákem 2
Zdroj:
Klára Michalová