Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Moje hodnocení
4x
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
V pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek. Přidejte vývar a nechte projít varem. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelijte máslovou směsí. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Podávejte s bramborami s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
PRIMA TIP: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Zdroj:
www.akademiekvality.cz
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.