reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem

Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborami

Hodnoceno: 2x
Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. 
  2. V pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek. Přidejte vývar a nechte projít varem. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
  3. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelijte máslovou směsí. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. 
  4. Podávejte s bramborami s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem. 

PRIMA TIP: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený kapr s bylinkami, rajčaty a bramborem

reklama

Související témata: kapr , rajčata , sladkovodní ryby , Hlavní jídla