Suroviny
- podkovy z kapra 4 ks
- rajčata (nejlépe cherry) 500 g
- brambory (nové) 400 g
- tymián (čerstvý ) 1 hrst
- rozmarýn (čerstvý ) 1 hrst
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- máslo 150 g
- česnek 3 stroužky
- zeleninový vývar 60 ml
- pažitka (čerstvá ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka.
- V pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek. Přidejte vývar a nechte projít varem. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
- Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelijte máslovou směsí. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Podávejte s bramborami s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
PRIMA TIP: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.