Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty
Zdroj: akademiekvality.cz
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty
Zdroj:
akademiekvality.cz
Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.
Postup přípravy
-
Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
-
Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.
-
Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.
-
Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.
-
Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.
-
Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty 2
Zdroj: akademiekvality.cz
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty 2
Zdroj:
akademiekvality.cz
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty 3
Zdroj: akademiekvality.cz
Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty 3
Zdroj:
akademiekvality.cz