akademiekvality.cz

Pečené plněné brambory se šunkou a rajčaty

Moje hodnocení
10x

Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
  2. Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.
  3. Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.
  4. Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.
  5. Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.
  6. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty