Suroviny
- červená paprika 6 ks
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- mleté maso (mix vepřového a hovězího) 600 g
- rýže 60 g
- mletá sladká paprika 1 lžička
- petržel 1 hrst
- vejce 1 ks
- rajčatová šťáva 200 ml
- sůl
- pepř
- olivový olej
K podávání
Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 175–180 °C. Paprikám seřízněte vršky, vyberte z nich semínka, a blány a dužinu ze skrojené části kolem stopky odkrojte a nasekejte na kostičky. Nakrájejte najemno cibuli a nasekejte česnek a přidejte do mísy. Pak přidejte mleté maso, propláchnutou rýži, sladkou papriku, petržel, vajíčko a rajčatovou šťávu. Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a naplňte jí připravené papriky, je-li třeba seřízněte je na špičce velmi lehce tak, aby v pekáčku stály.
- Papriky vyrovnejte do pekáče, pokropte olivovým olejem a olej nalijte i mezi ně. Pekáč přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte cca 50 minut. Podávejte teplé i s vypečenou šťávou, s kysanou smetanou, chlebem, případně s listy salátu.