návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Malinová charlotte

4 porce
do 1,5 hodiny
Malinová charlotte
Malinová charlotte Autor: Vlado Kníž
Malinový dezert v zimě? Není problém, stačí použít ty mražené a za chvíli máte skvělý dezert na stole. A šéf Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jak použít při přípravě dezertu toastový chleba.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Mražené maliny vložte do hrnce, zasypte cukrem, přidejte citronovou šťávu a nechte rozehřát.
  2. Pak směs propasírujte. Misku vyložte potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponořte do malinové směsi a vložte do misky.
  3. Mascarpone promíchejte se smetanou, pak přilijte trochu malinové šťávy, přisypte moučkový cukr a vyšlehejte. Do směsi přidejte čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojte dohromady.
  4. Pak směs přendejte do misky na namočené toastové chleby a vytvořte ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjte fólií a nechte hodinu ztuhnout v lednici.
  5. Vyjměte z fólie, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou máty.
Reklama

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

TVŠ! III (11) – Malinová Charlotte
Malinová Charlotte
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také