Suroviny
- celé kuře
- citrony 1 kus
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl
Na salát
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle Teď vaří šéf! předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Kuře naporcujte, kostru schovejte na přípravu domácího vývaru a zbytek osolte. Stehna prořízněte, aby se lépe propekla.
- Připravte marinádu: v misce smíchejte jogurt, šťávu z citronu, sůl, pepř a rozmarýn. V marinádě obalte kuře a nechte asi hodinu odležet.
- Na dno pekáčku kápněte olej, vložte kousky kuřete, posypte rozmarýnem a navrch přidejte plátky citronu. Zakápněte citronovou šťávou a dejte péct na 180 stupňů.
- Po 45 minutách vyndejte. Vypečenou šťávu svařte v hrnci. Ve šťávě pak ještě nechte na chvíli prohřát jednotlivé porce kuřete.
- Mezitím připravte salát: v misce smíchejte citronovou šťávu, slunečnicový olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádou polijte salát a promíchejte. Na talíř nandejte porci kuřete, ozdobte pečeným plátkem citronu, snítkou rozmarýnu, zalijte šťávou a podávejte se salátem.