Křehký linecký koláč s makovou náplní
Zdroj: Pradobroty.cz
Křehký linecký koláč s makovou náplní
Zdroj:
Pradobroty.cz
Mák, linecké těsto a drobenka v jednom koláči? To je snad učiněný sen! Takový sladký moučník si musí zamilovat každý. Upečte doma tuto fantastickou záležitost plnou oblíbených českých chutí a překvapte své nejbližší.
Postup přípravy
-
Mouku, prášek do pečiva, máslo na kostičky a cukr nasypte do mísy a vytvořte drobenku.
-
Potom přidejte žloutek, který zpracujte a nakonec po lžicích zapracovávejte mléko. Mělo by vzniknout těsto, které má konzistenci klasického lineckého těsta.
-
Třetinu těsta (cca 200 g) odeberte, natvarujte do válečku a ve folii vložte do mrazáku.
-
Zbytek těsta natlačte nebo rozválejte do koláčové formy o průměru 27 cm. Tu vložte do lednice. Těsto takto nechte půl hodiny odpočívat.
-
Náplň: Zapněte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160°C).
-
Všechny ingredience vložte do misky a ručně promíchejte v konzistentní směs.
-
Formu s těstem vyndejte z lednice a náplň nalijte (resp. natřete) do formy. Z mrazáku vyndejte ztuhlý váleček těsta a na struhadle ho nahrubo nastrouhejte na náplň.
-
Vložte do rozpálené trouby a pečte 40 minut.
Křehký linecký koláč s makovou náplní 1
Zdroj: Pradobroty.cz
Křehký linecký koláč s makovou náplní 1
Zdroj:
Pradobroty.cz