reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Křehký linecký koláč s makovou náplní
Autor: Pradobroty.cz Křehký linecký koláč s makovou náplní

Křehký linecký koláč s makovou náplní

Hodnoceno: 3x
Mák, linecké těsto a drobenka v jednom koláči? To je snad učiněný sen! Takový sladký moučník si musí zamilovat každý. Upečte doma tuto fantastickou záležitost plnou oblíbených českých chutí a překvapte své nejbližší.
do 2 hodin

reklama

Suroviny

Náplň:

reklama

Postup

  1. Mouku, prášek do pečiva, máslo na kostičky a cukr nasypte do mísy a vytvořte drobenku.
  2. Potom přidejte žloutek, který zpracujte a nakonec po lžicích zapracovávejte mléko. Mělo by vzniknout těsto, které má konzistenci klasického lineckého těsta. 
  3. Třetinu těsta (cca 200 g) odeberte, natvarujte do válečku a ve folii vložte do mrazáku. 
  4. Zbytek těsta natlačte nebo rozválejte do koláčové formy o průměru 27 cm. Tu vložte do lednice. Těsto takto nechte půl hodiny odpočívat. 
  5. Náplň: Zapněte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160°C). 
  6. Všechny ingredience vložte do misky a ručně promíchejte v konzistentní směs. 
  7. Formu s těstem vyndejte z lednice a náplň nalijte (resp. natřete) do formy. Z mrazáku vyndejte ztuhlý váleček těsta a na struhadle ho nahrubo nastrouhejte na náplň.
  8. Vložte do rozpálené trouby a pečte 40 minut. 
Křehký linecký koláč s makovou náplní
Autor: Pradobroty.cz Křehký linecký koláč s makovou náplní

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

reklama

reklama