Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce

4–6 porce
nad 2 hodiny
Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce
Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně
V těchto tradičních masových kuličkách naleznete celou řadu surovin – několik druhů mas, bylinky, různá koření, mléko, sýr apod. Ovšem konečný výsledek je studií v dokonalé vyváženosti.
Reklama

Tyto kuličky, jež jsou příjemně slané, vzdušné a díky přidání vloček chilli též lehce pikantní, jsou skutečným ztělesněním šťastného italského jídla.

Reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mleté hovězí, vepřové, špek, prosciutto, petržel, oregano, fenyklové semínko, vločky chilli, římský kmín, nové koření a rozemletý chléb a řádně osolte a opepřete. Prsty důkladně promíchejte, dokud se suroviny nespojí, a dejte stranou. Ve druhé míse smíchejte ricottu, mléko a vejce a výsledek pomalu vmíchejte do masové směsi. Dejte na 1 hodinu do chladničky.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. Dva pečicí plechy vymažte olejem a dejte stranou. Naběračkou na zmrzlinu naberte směs a z každé takové porce rukama vyválejte kuličky, které následně přendejte na vymazané plechy. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plamenu 3 lžíce oleje. Poté do ní vložte polovinu připravených kuliček, které opékejte cca 10 minut dohněda, přičemž je během této doby čas od času obraťte.
  3. Když jsou hotové, přendejte kuličky na talíř a pánev vytřete. Tento postup opakujte se zbývajícím olejem a druhou polovinou masových kuliček. Potom do pánve vraťte kuličky z talíře společně se šťávou, kterou pustily. Přilijte víno a na vysokém plamenu vařte 2 minuty. Přimíchejte pasírovaná rajčata a vývar, přiveďte k varu a pánev přikryjte pokličkou. Nyní ji vložte do trouby a nechte péct cca 1 a půl hodiny, dokud nejsou kuličky měkké a nenasákly trochu omáčky.
  4. Hotové masové kuličky dejte do servírovací mísy a zalijte omáčkou. Posypte parmazánem a petrželovou natí a podávejte.
Reklama

Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce  Foto: Klasické masové kuličky v rajčatové omáčce; foto: Saveur – šťastná italská kuchyně

Saveur - šťastná italská kuchyně Foto:

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama