Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí tlačenka

6–8 porcí
nad 2 hodiny
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka Autor: Svět na pánvi
Tento postup šetří práci, energii i čas při výrobě. A výsledkem je dokonalá zabijačková dobrota připravená přesně podle vaší chuti.
Reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Reklama

Postup

  1. Vepřové koleno nejprve nařízněte podél kosti a poté ho dejte vařit do 4 litrů vody. Jakmile začne voda vřít, přidejte vepřový jazyk, plec a srdce, mrkev, cibuli, nové koření a polovinu uvedeného množství česneku, majoránky, soli a pepře. Nechte vařit cca 40 minut.
  2. Po uplynutí této doby přidejte kůži a nechte pomalu táhnout další hodinu. Potom z hladiny odeberte tuk a vývar přeceďte přes jemné síto.
  3. Maso očistěte a nakrájejte na kostky o hraně asi 2 cm, kůže najemno pomelte. Vložte zpět do asi 1,5 litru scezeného vývaru, dle chuti přidejte druhou polovinu koření a potom nechte táhnout dalších 10 minut.
  4. Nechte vychladnout asi na 50 °C. Potom vychladlé dílo naplňte do tlačenkového pytlíku, po stranách pevně stáhněte provázkem a nechte přes noc v ledničce ztuhnout.
  5. Prima Tip: Nejlepší kůže seženete u řezníka, jsou z hřbetního sádla. Řezník už bude vědět.
Reklama

Domácí tlačenka Foto:

Domácí tlačenka, foto: Svět na pánvi

Svět na pánviSvět na pánvi

aneb Cesta k šéfkuchařské čepici

Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař působil (Rakousko, Švýcarsko, Karibik, zaoceánská loď nebo soukromý ostrov), a navíc také nahlédnout do zákulisí kuchařské profese a zjistit, jak to chodí v kuchyních luxusních hotelů.

Každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků. Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i u nás z běžně dostupných surovin, nejsou složité na přípravu ani dokončení.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama