S vášní pro jídlo

Domácí fermentované kimči

Moje hodnocení
27x

Už jste zkusili tento korejský fermentovaný zázrak? Plný vitaminů a minerálů, to se v dnešní době hodí obzvlášť. Pusťte se do svého prvního kimči!

2 porce
120 minut
asijská

Suroviny

Pasta

Postup přípravy

  1. Zelí podélně rozčtvrťte a nakrájejte na proužky o velikosti asi 4 cm.
  2. Kousky zelí dejte do větší mísy, osolte a rukama promačkejte, aby se sůl dostala pokud možno všude.
  3. Nakonec celé zelí zalijte vodou, promíchejte a nechte ležet asi 1–2 hodiny.
  4. Odleželé zelí potom slijte a podle potřeby propláchněte studenou vodou, aby zůstalo slané tak akorát podle chuti.
  5. K zelí přimíchejte očištěné a na drobné nudličky nakrájené mrkve, na tenká půlkolečka cibuli a nahrubo nasekanou jarní cibulku.
  6. V misce si připravte pastu, na kterou nastrouhejte očištěný zázvor, nadrťte česnek a vše promíchejte s chilli, rybí omáčkou a vodou.
  7. Tuto pastu potom zamíchejte do zelné směsi, pořádně vše promíchejte a ochuceným zelím naplňte a upěchujte čisté sklenice asi do 4/5 (víc ne, vybublalo by vám v průběhu fermentace).
  8. Sklenice uzavřete a nechte na kuchyňské lince fermentovat 2 dny při pokojové teplotě.
  9. Po dvou dnech opatrně otevřete, zkontrolujte a zase zavřené přemístěte do lednice, kde nechte ještě pár dní uležet (stačí i jen do dalšího dne, zase záleží na vaší chuti). Potom už můžete konzumovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty