Suroviny
- krevet 200 g
- kuřecí maso 200 g
- kokosové mléko 550 ml
- červená curry pasta 2 PL
- rýžové nudle
- olivový olej
- kuřecí vývar 750 ml
- třtinový cukr 1 PL
- limetka 1
- limetkový sirup
- drcený sušený koriandr
- sůl
Postup přípravy
V horké vodě vaříme rýžové nudle po dobu cca čtyř minut. Propláchneme a scedíme. Do hrnce dáme jednu polévkovou lžíci olivového oleje a curry pastu, osmažíme. Přidáme vývar, třtinový cukr a povaříme. Vedle v pánvi osmažíme kuřecí maso a krevety. Poté do hrnce přidáme kokosové mléko, přidáme sušený koriandr, přidáme maso a krevety. Polévku dochutíme limetkou, limetkovým sirupem a osolíme dle chuti.