Suroviny
- červená čočka 300 g
- zázvor 2 cm
- chilli papričky 1/2
- feta
- červená paprika 1
- kurkuma 1 ML
- zeleninový vývar 1 l
- kokosové mléko 250 ml
- uzená paprika 1 PL
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej 2 PL
- hladkolistá petržel (nebo koriandr)
- sůl
- pepř
Postup
- Bílou část cibulky osmažíme na oleji, přidáme opranou čočku, chilli, zázvor a kurkumu – mírně osmažíme a zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, vaříme asi 15 minut, zalijeme kokosovým mlékem.
- Přidáme zelenou nať z cibulky a povaříme ještě cca 5 minut, dochutíme solí, pepřem a citronem, ozdobíme sýrem feta a petrželkou nebo koriandrem.
Autor receptu: Eva Kalkan Fida