Suroviny
- hovězí maso
- kořenová zelenina
- cibule
- hovězí bujón
- celý pepř
- sůl
- pepř
Domácí nudle
- hrubá mouka
- vejce 2
- voda trocha
Postup
- Do papiňáku dáme vařit vodu s masem a morkem, přidáme cibuli a kuličky pepře. Nejprve vaříme odkryté bez poklice, až vznikne na vrchu pěna, sebereme ji lžící či naběračkou, aby vývar nebyl zakalený, poté přidáme bujón, přikryjeme poklicí a necháme vařit.
- Po změknutí masa přecedíme do jiného hrnce, dochutíme, přidáme zeleninu a necháme dále ohřívat na sporáku. K tomu dáme vařit zvlášť domácí nudle do vroucí vody se solí a trochou oleje do změknutí.
Domácí nudle
- Vše smícháme a uděláme těsto, které nesmí lepit, lepší je přidat více mouky. Rozválíme na tenounkou placku a necháme buďto placku uschnout, anebo pokud nemáme čas nebo předem usušené těsto, můžeme nakrájet na jemné nudličky a hned vařit.
- Lepší je však krájet a zpracovávat uschlé těsto alespoň pár hodin. Nudličky vaříme v osolené vodě do změknutí.
Autor receptu: Jaroslav Kulich
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!