Těsto
- hladká pšeničná mouka (extra silná, Pernerka) 530 g
- droždí 20 g
- cukr 1 lžička
- voda (vlažná) 40 ml + 300 ml
- olivový olej 4 lžíce
- sůl 12 g
Náplň
- smetana ke šlehání 220 ml
- mozzarella 1 a 1/2 balení
- eidam (45%) 100 g
- niva 100 g
- parmazán 100 g
Postup přípravy
- Nejprve připravte kvásek. Do mísy přidejte rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr.
- Asi po 10-15 minutách přidejte olej, sůl, mouku a vodu a zpracujte cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu s nástavcem hnětací hák. Přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň 60 minut nebo až těsto zdvojnásobí svou velikost.
- Všechny sýry nastrouhejte nahrubo (nebo rozdrobte na menší kousky) a pak něžně smíchejte se smetanou.
- Vykynuté těsto vyválejte do kruhu. Potřete směsí smetany a sýrů a pečte 12-15 minut v troubě předehřáté na 200 ˚C dozlatova.
PRIMA TIP: Pokud chcete připravit pravou italskou pizzu quatro formaggi, budete potřebovat gorgonzolu, mozzarellu, parmazán a ementál.
Vyzkoušejte klasické kynuté těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu podle tradičního receptu