Suroviny
- zralý čerstvý ananas 1 ks
- cukr krupice 210 g
- špetka nastrouhané limetové kůry
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- rozpuštěné máslo 150 g
Postup přípravy
- Odkrojte horní část ananasu a pak okrájejte kůru. Ananas rozkrojte na 8 až 10 plátků a opatrně z nich vykrojte tuhý střed.
- V misce promíchejte cukr s limetovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Rošt potřete olejem.
- Plátky ananasu potřete rozpuštěným máslem a oválejte je v okořeněném cukru. Přebytek cukru oklepejte, plátky rozložte na gril a opékejte do zlatohněda, asi 4 až 6 minut z každé strany. Obracejte je kleštěmi. Hotové přesuňte na talíř a podávejte.