Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kořeněný ananas
Překvapivě lahodné je grilované ovoce. Cukry v něm nad plameny zkaramelizují a chuť se mnohonásobně zvýrazní. Kromě nedostižného ananasu můžete grilovat třeba broskve, meloun nebo jahody.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Odkrojte horní část ananasu a pak okrájejte kůru. Ananas rozkrojte na 8 až 10 plátků a opatrně z nich vykrojte tuhý střed.
- V misce promíchejte cukr s limetovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Rošt potřete olejem.
- Plátky ananasu potřete rozpuštěným máslem a oválejte je v okořeněném cukru. Přebytek cukru oklepejte, plátky rozložte na gril a opékejte do zlatohněda, asi 4 až 6 minut z každé strany. Obracejte je kleštěmi. Hotové přesuňte na talíř a podávejte.
Kořeněný ananas, foto: Marek Bartoš / Grilování