Mixér: vánoční menu, cukroví a řemeslné kornouty

Další várka novinek z mixéru se již nese ve vánočním duchu. Není divu, do Štědrého dne nám zbývá v podstatě skoro měsíc! Projděte si naše tipy na vánoční menu, poctivé cukroví a jiné!

Zdravé bistro na talíři

Belcredi Bistro & Bar na pražské Letné vyniká svým zdravým životním stylem, který promítá do svých pokrmů, nápojů a dezertů. To vše v kombinaci s čistou a hravou gastronomií.

Ve zdravém à la carte menu se můžete těšit na Mousse z kozího sýru s presovaným jablkem Granny Smith, oříšky a kmínovými tyčinkami nebo na Míchaný salát Mesclun s císařským hráškem, sójovými klíčky, nakládanými houbami shitake a kousky kachního masa připravované francouzskou metodou SOUS VIDE. Polední menu je každý týden v obdobném duchu. Vždy je pomýšleno na vegetariánské strávníky, alergiky i fit zákazníky. Odpoledne ale patří sladkému. Cukrářka Zorka si například přichystala bezlepkovou variantu v podobě cheesecake, který je také připravován francouzskou metodou SOUS VIDE. "Nejprodávanější je u nás bezpochyby mrkvový dort a domácí nízkokalorické cupcakes," dodává cukrářka Zorka.

Zažijte kouzlo Vánoc po celý prosinec v restauraci V Zátiší

Vánoční čas přichází, užijte si ho letos v klidu a harmonii, a samozřejmě s dobrým jídlem. Restaurace V Zátiší nabízí speciální vánoční menu po celý prosinec. Sváteční hostinu si tak můžete vychutnat už s předstihem například s přáteli nebo se letos vyhnout předvánočnímu shonu a ve svátky namísto vaření vyrazit s rodinou na jídlo do restaurace.

Šéfkuchař restaurace V Zátiší Igor Chramec se rozhodl rovnou pro dvoje vánoční menu. Na své si tak přijdou zastánci národní tradice i objevovatelé mezinárodních chutí. V českém vánočním menu na strávníky čeká tradiční kulajda s hříbky či zvěřinová paštika. Jako hlavní chod nemůže chybět ryba, tentokrát v podobě candáta s espumou z bramborového salátu, nebo husí variace s kroupovým kubou. Sladkou tečkou bude dezert jako od babičky, teplá vánočka s rozinkami a skořicovou zmrzlinou.

Sváteční prosincové menu restaurace Mlýnec

Adventní čas se pomalu blíží, a pokud se už nemůžete dočkat štědrovečerní hostiny, využijte nabídky restaurace Mlýnec. Ta do svého prosincového menu zařadila vánoční klasiku v podobě rybí polévky a smaženého candáta se salátem. Vychutnat si jej můžete po celý měsíc.

Prosincové menu se v restauraci Mlýnec nese ve znamení tradiční české vánoční kuchyně. Nechybí krémová rybí polévka a jako hlavní chod smažený candát s topinamburovým salátem. Šéfkuchař Marek Šáda také neopomněl neotřelý předkrm. Vyzkoušet tak můžete skutečnou lahůdku v podobě šneků s krupicovou kaší a houbami. V závěru vás čeká sladká tečka, jež má podobu cukrových vlašských ořechů se zmrzlinou z podmáslí.

Nenechte se semlít předvánočním shonem a užijte si tradiční hostinu klidně o pár dní dříve. Sváteční menu je pro vás v restauraci Mlýnec připraveno po celý prosinec.

Vánoční cukroví a těsta v Merhautově pekařství

Do Vánoc zbývá pár týdnů a v řemeslném Merhautově pekařství se na ně důkladně chystají. V tomto rodinném podniku s letitou tradicí dobře vědí, jak je rodinná pospolitost důležitá, a tak se snaží v hektickém předvánočním světě pomoci nabídkou kvalitních chlazených těst i hotového cukroví.

Těsta i cukroví si budete moci objednat na jejich 15 prodejnách nebo na e-shopu www.merhautovo.cz. Objednávky jsou možné od 1. listopadu do 3. prosince na kamenných prodejnách i e-shopu, přímý prodej i bez objednání bude pak od 19. listopadu do 23. prosince. Během prosince najdete také stánky v pražských nákupních centrech, kde bude v prodeji jak cukroví, tak i těsta.

Jaké cukroví v Merhautově pekařství můžete zakoupit?

750 g kazeta s 8 druhy cukroví (cikánské řezy, čokoládové rohlíčky, irské dortíčky, linecké slepované, ořechové šátečky, ořechy, vanilkové rohlíčky a včelí úlky) – cena: 620 Kč

400 g kazeta jednodruhová, v nabídce jsou cikánské řezy, čokoládové rohlíčky, irské dortíčky, linecké slepované, ořechové šátečky, ořechy, vanilkové rohlíčky, včelí úlky a navíc pracny – cena: 370 Kč, pouze pracny 320 Kč, pouze čokoládové rohlíčky 480 Kč

Řemeslné kornouty jedině v Crème de la Crème

Vyhlášená zmrzlina Crème de la Crème si našla již mnoho příznivců. Mistr zmrzlinář Honza Hochsteiger však posouvá gurmánský zážitek z jeho ledové pochoutky ještě o level výše. Nyní si ji můžete vychutnat z čerstvého ručně vyráběného kornoutu. Ten je dostupný v šesti variantách a překvapí vás svojí úžasnou chutí podobnou vaflím, stejně jako svojí křupavostí.

Honza Hochsteiger vždy dbal na precizní kvalitu své zmrzliny a nyní se rozhodl nabídku obohatit také o poctivé domácí kornouty. Ty se vyrábějí přímo ve Zmrzlinovém salonu na Národní 23 v Praze a můžete si být jisti, že právě ten váš není starší než pár hodin. Vybírat můžete rovnou ze šesti druhů – klasický, makový, matcha, čokoládový, lískooříškový nebo z vlašských ořechů. Na přání vám jej obsluha ještě ráda dozdobí hořkou čokoládou z místního čokovodu a posype oříšky. Kornouty jsou typické pro svoji skvělou chuť, nejvíc vám budou připomínat čerstvě upečené vafle, ale oproti nim jsou krásně křupavé. Jejich velikost je navíc velmi štědrá a vejde se do nich opravdu hodně zmrzliny.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty