Suroviny
- kuskus 250 g
- vývar (např. Cibule Bistro) 400 ml
- olivový olej 2 lžíce
Na zeleninu:
- olej 1 lžíce
- šalotka 2 ks
- mrkev 200–300 g
- máslová dýně 200–300 g
- brokolice (blanšírovaná) 200 g
- fazole mungo 200 g
- bylinky (nasekané) 1 lžíce
- sůl
- kuřecí maso 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- koření na kuře 1 lžička
- kešu (nasekané) 1 hrst
- černý sezam (volitelné)
Postup přípravy:
- Nejdříve připravte kuskus, který vždy připravujte se zeleninovým nebo kuřecím vývarem. Má díky tomu mnohem lepší chuť.
- Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, nasypte do vroucího vývaru a nechte odležet. Mezitím si na trošce oleje orestujte šalotku. Připravte si veškerou zeleninu a bylinky.
- A teď už začněte zeleninu přidávat na pánev. Začněte mrkví, poté přidejte máslovou dýni, blanšírovanou brokolici a nakonec mungo. Vše orestujte a smíchejte s kuskusem, který si před tím ještě provzdušněte vidličkou.
- Teď už si jen na pánvi orestujte kuřecí kousky, které dopředu naložte do trochy olivového oleje a koření na kuřecí maso. Jakmile máte maso orestované, přidejte nasekané kešu oříšky a máte hotovo.
Kdo rád kuře, může ochutnat kung-pao podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo zkuste i jiný kuskus: