Suroviny
- Kuskus 250 g
- Tuňák 600 g
- červená cibule 1 ks
- limetka 1 ks
- nasekaná bazalka 2 lžíce
- nasekaná listová petrželka 2 lžíce
- nasekaný koriandr 2 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- červená paprika 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- piniové oříšky 2 lžíce
- rajčata 6 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Kuskus připravte podle návodu na obalu.
- Piniové oříšky opražte na suché pánvi. Rajčata zbavte středů se semínky, červenou cibuli oloupejte, chilli papričku rozpulte a očistěte od semínek, taktéž červenou papriku.
- Vše nakrájejte na kostičky a smíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepř, šťávu z limetky a olivový olej.
- Rajčatovou salsu zlehka promíchejte s kuskusem. Steaky z tuňáka opečte na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi minutu.
- Takto bude upečený tzv. rare. Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka nechte opékat o něco déle.