návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuskus s tomatovou salsou a tuňákem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Couscous s tomatovou salsou a tuňákem
Autor: www.panzani.cz Couscous s tomatovou salsou a tuňákem
Čerstvý tuňák potřebuje jenom minimální úpravu – jeho maso je totiž samo o sobě naskutečné lahodné. K tomu už stačí jen trochu kuskusu a večeře je na světě! :)

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kuskus připravte podle návodu na obalu.
  2. Piniové oříšky opražte na suché pánvi. Rajčata zbavte středů se semínky, červenou cibuli oloupejte, chilli papričku rozpulte a očistěte od semínek, taktéž červenou papriku.
  3. Vše nakrájejte na kostičky a smíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepř, šťávu z limetky a olivový olej.
  4. Rajčatovou salsu zlehka promíchejte s kuskusem. Steaky z tuňáka opečte na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi minutu.
  5. Takto bude upečený tzv. rare. Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka nechte opékat o něco déle.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tahle kombinace s tuňákem potěší každý mlsný jazyk. Pozor jen, aby ten tuňák byl opravdu čerstvý!

Poutak Panzani 5 Foto: