Suroviny
- kuskus 150 g
- datle 1 hrst
- vlašské ořechy 1 hrst
- mletá skořice 2 špetky
- kardamom (drcený ) 1 špetka
- med (nebo melasa) 1 lžíce
Nebo zkuste osvědčenou kombinaci datlí a ořechů. Sladkost kuskusu krom datlí dodá ještě trocha melasy, medu nebo třeba agávového sirupu.
Postup přípravy
- Datle a ořechy nasekejte na menší kousky, spolu s kořením vmíchejte do kuskusu a vše zalijte horkou vodou tak, aby její hladina přesahovala vrstvu kuskusu asi o tři centimetry.
- Přikryjte a po několika minutách přimíchejte melasu nebo med.
Petra Pospěchová
Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.
Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz