Zbavte se ostychu z rolády – tajemství úspěchu tkví v tom, že těsto upečete akorát, aby bylo ještě pružné, a ještě horké ho posypete moukou a obrátíte na nový pečicí papír. Pomocí něho jej pak snadno stočíte.
Troubu předehřejte na 200 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, bílky s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Hmoty zlehka spojte a vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto rozdělte na dva díly, do jednoho vmíchejte vanilkový pudink, do druhého jahodový pudink a každý rozetřete na jeden připravený plech. Pečte v rozehřáté troubě zhruba 8 minut.
Plechy vyjměte, korpusy sundejte, ale ponechte na papíře, zlehka poprašte moukou, položte na ně čistý pečicí papír a obraťte tak, že těsto bude ležet na novém papíře. Nechte zchladnout a sloupněte papír, na kterém se rolády pekly.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a míchejte ho do zchladnutí. Prošlehejte mixérem, přidejte změklé máslo a vyšlehejte hladký krém.
Vanilkový korpus potřete džemem a na něj položte jahodový korpus. Vodu smíchejte se sirupem, punčovým aroma a griotkou a pokapejte jí jahodový korpus. Nechte ji 5 minut vsakovat a na korpus natřete krém. Pomocí pečicího papíru stočte korpusy do tvaru rolády, zabalte do pečicího papíru a uložte do lednice do druhého dne.
Cukr prosejte a utřete ho s horkou vodou a citronovou šťávou na hladkou polevu. Pomocí papírového kornoutku ji nastříkejte na roládu v pruzích, než ztuhne, ozdobte povrch rolády kvítky fialek.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.