reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Punčová roláda
Autor: Dnes napeču! Punčová roláda

Punčová roláda

Hodnoceno: 2x
Zbavte se ostychu z rolády – tajemství úspěchu tkví v tom, že těsto upečete akorát, aby bylo ještě pružné, a ještě horké ho posypete moukou a obrátíte na nový pečicí papír. Pomocí něho jej pak snadno stočíte.
do 1 hodiny
10 porcí

reklama

Suroviny (10 porcí)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny, bílky s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Hmoty zlehka spojte a vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto rozdělte na dva díly, do jednoho vmíchejte vanilkový pudink, do druhého jahodový pudink a každý rozetřete na jeden připravený plech. Pečte v rozehřáté troubě zhruba 8 minut.
  2. Plechy vyjměte, korpusy sundejte, ale ponechte na papíře, zlehka poprašte moukou, položte na ně čistý pečicí papír a obraťte tak, že těsto bude ležet na novém papíře. Nechte zchladnout a sloupněte papír, na kterém se rolády pekly.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink a míchejte ho do zchladnutí. Prošlehejte mixérem, přidejte změklé máslo a vyšlehejte hladký krém.
  4. Vanilkový korpus potřete džemem a na něj položte jahodový korpus. Vodu smíchejte se sirupem, punčovým aroma a griotkou a pokapejte jí jahodový korpus. Nechte ji 5 minut vsakovat a na korpus natřete krém. Pomocí pečicího papíru stočte korpusy do tvaru rolády, zabalte do pečicího papíru a uložte do lednice do druhého dne.
  5. Cukr prosejte a utřete ho s horkou vodou a citronovou šťávou na hladkou polevu. Pomocí papírového kornoutku ji nastříkejte na roládu v pruzích, než ztuhne, ozdobte povrch rolády kvítky fialek.

Punčová roláda  Foto: Punčová roláda; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

 

reklama

Související témata: Sladké