Tři kořenicí směsi Sonnentor pro podzimní vaření
Podzim je ideální čas pro domácí nakládání a zavařování sezónního ovoce a zeleniny, protože švestek, jablek, ale třeba i zelí bývá k mání opravdu hodně. Tyto kořenicí směsi od Sonnentoru vám přípravu zásob na zimu krásně zpříjemní.
Kompoty a zavařeniny BIO
Tato směs je skvělou volbou pro přípravu domácích kompotů a zavařenin. Spojuje sladké a aromatické koření, které podtrhuje přirozenou chuť ovoce. Perfektně se hodí k jablkům, hruškám nebo švestkám. BIO složení zajišťuje, že vaše zavařeniny budou nejen chutné, ale i kvalitní.
Koření na kimči BIO Sonnentor
Zdroj: Sonnentor
Koření na kimči BIO Sonnentor
Zdroj:
Sonnentor
Koření na kimči BIO
Tato směs přináší autentickou chuť korejského kimči přímo do vaší kuchyně. Její základ tvoří kombinace koření, která dodává tradičnímu pokrmu charakteristickou pikantnost a hloubku. Ideální pro přípravu kimči z čínského zelí, ředkviček nebo mrkve – vše v BIO kvalitě a připravené tak, aby vaše podzimní nakládání mělo šmrnc.
Koření na nakládání BIO
Univerzální směs pro přípravu domácích nakládaček. Obsahuje hořčici, kopr, koriandr a další koření, které dodává zelenině výraznou a plnou chuť. Skvělá volba pro okurky, papriky nebo houby, aby vaše spíže byly plné chuti a barev.
Bramborové knedlíky DLE GUSTA
Vůně uzeného masa, šťavnaté kysané zelí, restovaná cibulka a jemné bramborové těsto, které se nerozvaří, ale ani nerozpadne. Značka DLE GUSTA nabízí tuto klasiku v podobě, která ctí recepturu i chuť – a přitom je hotová během pár minut. Kvalitu bramborových knedlíků DLE GUSTA (z privátní řady COOP) navíc podtrhuje i letošní vítězství v soutěži Chutná hezky Jihočesky.
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím patří mezi jídla vařící se v českých a moravských kuchyních po generace. Dříve představovaly sváteční pokrm, který se připravoval z toho nejlepšího, co dům dal – uzeného z udírny, brambor z vlastní sklizně a krouhaného zelí z kameninového soudku. Nicméně tento pokrm může být i dnes stejně poctivý – a nemusíte kvůli tomu stát půl dne u plotny.
Bramborové knedlíky DLE GUSTA
Zdroj: COOP
Bramborové knedlíky DLE GUSTA
Zdroj:
COOP
Plněné knedlíky z řady DLE GUSTA navazují na tradici s respektem. Bramborové těsto tvoří 62 % celku, uvnitř se ukrývá náplň ze šťavnatého uzeného masa, kysaného zelí a restované cibulky. Vše je perfektně vyvážené, bez zbytečných přísad, s důrazem na čistou chuť a domácí charakter.
A příjemné na tom je, že stačí několik minut ve vroucí vodě a knedlíky jsou připravené k podávání. Vůně zelí, lehce kouřového masa a bramborového těsta vrací na stůl klid a pohodu. Jídlo, které se nesnaží vypadat jinak, než jaké opravdu je, což letos ocenila i porota soutěže Chutná hezky Jihočesky, která udělila knedlíkům DLE GUSTA 1. místo v kategorii hotových jídel.
OMV představuje novinky v občerstvení
Čerpací stanice OMV rozšiřují nabídku občerstvení o pastrami sendvič s lanýžovou majonézou, toust se čtyřmi druhy sýrů a hovězí burrito wrap. Nově rozšířené menu OMV VIVA přináší tři exkluzivní pokrmy, které ocení každý milovník dobrého jídla. Toust čtyři druhy sýrů s bešamelem s mozzarellou, modrým sýrem, goudou, čedarem a majonézou potěší křupavou texturou a bohatou chutí. Hovězí burrito wrap plněný trhaným hovězím masem, krémovou rýží s koriandrem, pečenými paprikami, čedarem a kukuřičnou majonézou uvítají všichni milovníci mexické kuchyně. Ti nejnáročnější pak ocení pastrami s lanýžovou majonézou, křupavou cibulkou a parmazánem v bloomer chlebu se sýrovou krustou.
OMV představuje novinky v občerstvení
Zdroj: OMV
OMV představuje novinky v občerstvení
Zdroj:
OMV
„Všechny novinky v naší nabídce jsou připravovány s důrazem na nejvyšší kvalitu surovin a čerstvost. Díky moderním pecím Merrychef jsou navíc sendviče i wrapy rozpečené a připravené během chvilky, aby si naši zákazníci mohli na svých cestách vychutnat prémiové občerstvení bez zbytečného čekání,“ říká Michal Janda, Convenience Retail Manager OMV Česká republika.
BEERSPRITZ: světová premiéra unikátního spojení vína a piva z české rodinné manufaktury
Země s největší spotřebou piva na světě přichází s nápojovou inovací, která nemá obdoby. BEERSPRITZ, revoluční spojení piva a vinného aperitivu, představuje zcela novou kategorii osvěžujících nápojů. Tento chuťově vyvážený spritz vznikl v malé české rodinné manufaktuře, která spojila dva zdánlivě neslučitelné světy: pivo a víno.
Spojení dvou ikon – vína a piva
BEERSPRITZ není jen další drink. Je to průkopnická kombinace svěžesti piva a ovocné elegance vína, která nabízí osvěžení s překvapivou hloubkou a jemnou hořkostí. Tento chuťový zážitek cílí na milovníky nových trendů, spritzů i ochucených piv. Příprava BEERSPRITZu je překvapivě jednoduchá – stačí smíchat GREPOOL a libovolné světlé pivo v poměru 1:1. Nezáleží na značce ani zemi původu – každý si může přizpůsobit chuť podle svého vkusu a objevit nové kombinace. Díky této univerzálnosti se BEERSPRITZ hodí jak do domácností, tak do barů a restaurací.
Ovocňák se rozrůstá o jablečná a hrušková povidla!
Po úspěchu švestkových a višňových povidel, která si získala srdce (a spíže) mnoha milovníků tradičních chutí, představuje Ovocňák dva nové členy ovocné rodiny: hrušková a jablečná povidla. Stejně jako jejich předchůdci jsou přirozeně hustá, voňavá a neodolatelně dobrá.
V Ovocňáku věří, že v jednoduchosti a poctivosti se skrývá ta pravá chuť. Proto se i u výroby povidel řídí osvědčeným receptem našich babiček. Na jednu 380gramovou sklenici této neodolatelné dobroty spotřebují více než kilogram pečlivě vybraných jablek či hrušek. A to je vše. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti, žádný cukr.
Tajemství dokonalé chuti: Čas a poctivost
Žádné složité triky ani skryté postupy. Jablka a hrušky se prostě vaří velice pomalu, aby se zkoncentrovala jejich bohatá chuť a cukry dostatečně zkaramelizovaly. Můžete si tak být jisti, že v každé lžičce najdete pouze čistou esenci ovoce bez přidaného cukru, umělých dochucovadel či konzervantů.
Zkuste hrušková povidla od Ovocňáku
Zdroj: archiv Ovocňák
Zkuste hrušková povidla od Ovocňáku
Zdroj:
archiv Ovocňák
Hrušková povidla se hodí na čerstvé pečivo k snídani. Využijete je i jako náplň do domácích knedlíků či domácích croissantů a pro netradiční chuťový zážitek je zkuste podávat k sýrovým prkénkům, kde jejich sladkost bude v zajímavém kontrastu ke slanosti sýrů.
Jablečná povidla budou perfektní náplní do tradičních buchet Honzovek, křehkých taštiček nebo na lívance. A pokud hledáte tajnou ingredienci do vašeho perníku, která mu dodá vláčnost a svěží ovocnou notu, právě jste ji našli.
Ambiente rozšiřuje nabídku hotových jídel ve skle
Ambiente opět rozšiřuje svou nabídku jídel zavařených do sklenice. V sortimentu přibyly čtyři novinky – vedle poctivého hovězího guláše z Lokálu se zákazníci mohou těšit na segedín, vývar s játrovými knedlíčky a také na smetanovou omáčku s kuřecím masem na spaghetti Ambiente podle receptury Pastacaffé. Jídla jsou ideálním společníkem na cesty – některá z nich je potřeba jen mírně naředit vodou, doplnit přílohu a během chvilky můžete servírovat.
K oblíbeným českým klasikám ve skle už nějakou dobu patří třeba svíčková, rajská, gulášová polévka nebo kuře na paprice z Lokálu. Produkty jsou k dostání ve vybraných podnicích Ambiente – letos nově například v Esce Letná, Lokále Dlouhááá či Korunní nebo Café Savoy. Pořídit se dají také na e-shopu, Rohlíku nebo v některých kamenných obchodech.
Každý recept vzniká ve spolupráci s konkrétní restaurací. Na chuti, textuře i vzhledu se podílejí kuchaři podniku společně s kreativními šéfkuchaři z UMu. „Cílem je rozšiřovat nabídku napříč kategoriemi – tedy hlavní jídla, polévky a omáčky – a nabídnout lidem větší výběr. Vycházíme přitom z oblíbených jídel, která hosté znají z našich restaurací. Chceme jim umožnit odnést jídla domů a připravit si je jednoduše v řádu několika minut,“ vysvětluje Petra Roulland, manažerka společnosti Aretail, která má v Ambiente na starost rozvoj maloobchodu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky od Ambiente
Zdroj: se souhlasem Ambiente
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky od Ambiente
Zdroj:
se souhlasem Ambiente
Za vznik jídel zavařených do sklenic odpovídá Lukáš Dráb spolu se šéfkuchařem Alešem Karpíškem. Do konce roku by se v sortimentu mělo podle Drába objevit dalších šest novinek.
Novinka v sortimentu – smetanová omáčka s kuřecím masem, limetou a cibulí – vznikla ve spolupráci s kuchaři z Pastacaffé. Při podávání pak kuchaři doporučují doplnit italský sýr Grana Padano. Recept původně vytvořil zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek pro svou první restauraci Máneska. A dodnes se s touto omáčkou mohou zákazníci setkat v některých italských konceptech Ambiente – kromě Pastacaffé třeba v Pizza Nuova.
Za výrobou konzervovaných jídel stojí lidé z podniků Ambiente. V Jenči za Prahou je vaří ve velkém podle originálních receptur a následně jimi plní sklenice. Tým kuchařů přitom používá suroviny od prověřených dodavatelů a maso z Amasa, které pochází výhradně z českých chovů. Sklenice obsahuje dvě až tři porce.
Některá jídla jsou koncentrovaná a před ohřátím se ředí vodou. Díky sterilaci při více než 100 °C mají trvanlivost minimálně půl roku. Zvlášť v létě je však dobré nevystavovat je přímému slunci a příliš vysokým teplotám. Po otevření by se měla co nejdříve spotřebovat.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ