Máte rádi houby, ale nevystačíte si jen s hříbky? Fantastickou lahůdku představují lišky! Oranžové houby, které se hodí nejen do omáček, ale i těstovin a salátů.
Famózní recepty s podzimními liškami, které patří na stůl milovníka hub
Proto pro vás máme hned několik receptů, ve kterých si je můžete vychutnat. Takové lišky na smetaně, případně na smetaně s vínem? Famózní!
Samozřejmě nám tu nechybí ani zmiňovaná omáčka, která se hodí k masu i těstovinám. Záleží, na co máte zrovna chuť. Její krémovost je ale silně návyková!
Co ale takový koláč naslano s houbami? Právě lišky se na tento druh pokrmu velmi hodí. Vyzkoušejte recept z německé kuchyně a dejte vědět, jak chutnal.
Další série tipů na recepty představuje lišky jako pochutku všeho druhu. Doplňují husí játra, křupavou bagetku a další. Na aktuální podzimní počasí naprosto ideální.
Jak už jsme říkali, těstoviny jsou v kombinaci s liškami velká dobrota. Například s mangoldem, ale také jako základ do raviol. Stejně tak doporučujeme vyzkoušet těstovinový salát, který je lišek doslova plný!
Máte rádi krémové polévky? Pro podzim jsou typické dýňovky a jiné, ale zkuste tentokrát polévku liškovou. Určitě nebudete litovat!
A na úplný závěr tu máme rizoto. Zahřeje, nasytí a ve variantě s liškami mile překvapí leckterého fanouška houbových pokrmů. Však uvidíte!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima