Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Ochutnejte nejlepší francouzskou gastronomii při jedinečné akci

Goût de France / Good France

Goût de France / Good France Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít

Goût de France / Good France Zdroj: Thinkstock

V první jarní den 21. března 2016 se 1000 šéfkuchařů z 5 kontinentů zapojí do projektu Goût de / Good France a vzdají hold francouzské kuchyni a stolování v příjemné a družné atmosféře.

Akci pořádá francouzské Ministerstvo zahraničních věcí a mezinárodního rozvoje a jejím patronem je známý francouzský šéfkuchař Alain Ducasse.

První ročník se uskutečnil v loňském roce, u příležitosti zapsání francouzské gastronomie mezi nehmotné památky UNESCO. Velkolepá celosvětová akce navazuje na tradici epikurejských večeří, které v roce 1912 pořádal Auguste Escoffier – šéfkuchař, restauratér a gurmán, který položil základy moderní francouzské kuchyně. Cílem bylo v jeden den hostit co nejvíce lidí v různých městech. A to samé je i cílem Goût de / Good France.

K účasti na této slavnostní akci jsou zváni šéfkuchaři z celého světa působící v restauracích s nejvybranější gastronomií, ale i v kvalitních bistrech.

V České republice bylo do projektu vybráno 11 restaurací:

• A table ! – Praha

• Alchymistic Club Restaurant – Františkovy Lázně

• Bílá kráva – Praha

• Bistrot de papa – Horní Dubenky

• Čaba Restaurant – Plzeň

• Café Záhorský – Praha

• Papi Oliver – Praha

• Passage Restaurant Wine & Dine – Praha

• Pod Zámkem Průhonice – Průhonice

• Pot au Feu – Praha

• Tusculum – Karlovy Vary

Této večeři a velkolepé události se dostane široké celosvětové propagace díky aktivní podpoře velvyslanectví, Atout France a partnerů Médias, France Media Monde a TV5 Monde, což umožní všem šéfkuchařům vyzdvihnout svou kuchyni i své know-how. V Čechách akci zaštiťuje francouzský velvyslanec Jean-Pierre Asvazadourian.

Neváhejte a využijte jedinečnou příležitost vychutnat si francouzské speciality. Všechny restaurace a bistra připravují na datum 21. března 2016 speciální menu spárované s francouzskými víny.

MENU:

Každé menu dá vyniknout francouzské gastronomii v celé její rozmanitosti, přičemž každý šéfkuchař může přizpůsobit svůj návrh nabídce místního trhu a jeho kvalitním produktům. I v tomto druhém ročníku Goût de / Good France bude menu vycházet z receptů inspirovaných francouzským kuchařským uměním.

PŘEDEPSANÉ CHODY:

• Aperitiv

• Předkrm

• Jedno až dvě hlavní jídla

• Výběr sýrů (může být nahrazen 2. dezertem)

• Dezert

• Francouzská vína a šampaňské

JEDNA VODICÍ LINIE

Charakteristická pro každé menu bude kuchyně s použitím menšího množství tuků, cukrů a soli a s významným podílem zeleniny v souladu s principem „jíst dobře a zdravě“.

CENA / GESTO

Cenu za menu si stanoví každá restaurace sama. Předpokládá se, že 5 % z tržby by mělo být věnováno jedné místní neziskové organizaci působící ve prospěch zdravého životního stylu a životního prostředí.

Kompletní menu všech restaurací, které se akce účastní v České republice najdete ZDE.

Připravila Klára Michalová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky food festival francouzská kuchyně Good France

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Novinky

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Novinky

Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Průlom v objevování vesmíru. Na Zemi úspěšně přistála sonda se vzorky z nebezpečného asteroidu Křik ve studiu kvůli covidu: Za vás by se kříže na náměstí nevešly, obořil se Knotek na Vondru Antarktida už se neuzdraví. Tučňáci hynou, tragické následky hrozí celému světu, varují vědci

prima-zeny

Klára Doležalová slaví padesátiny. Kolegové ji dojali přáním i fotkami z dětství Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Nacisté hrůzně povraždili 5000 Italů Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

prima-cool

Odhalená tajemství filmů od Tarantina Robin Hood vyrazí do akce už dnes ve 20.15 Stallone přiznal velkou chybu u slavného filmu. Lituje jí dodnes

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky

prima-living

Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin Na podzim má kořen pampelišky největší sílu. Udělejte si pampeliškovou kávu, čaj nebo kapky Jednoduchý věneček z buxusu ve tvaru srdce ozdobí zádveří domu nebo okno

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.