Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- brambory 2 kg
- anglická slanina 400 g
- cibule 2 kus
- brusinková omáčka 250 ml
- červené víno 2 dl
- máslo 1 kus
Postup přípravy
Kuřecí steaky osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a steaky pečeme 10 až 12 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit asi na 20 minut.
Nakrájíme slaninu a cibulku. Slaninu orestujeme a přidáme cibuli. Pak 10 minut restujeme. Do uvařených brambor přidáme orestovanou slaninku s cibulí a promícháme. Brusinkovou omáčku nalijeme do hrnce, přidáme 2 dl červeného vína a vaříme 15 minut. Na závěr omáčku přepasírujeme.
Hlavní chod
Kuřecí steak s brusinkovou omáčkou, šťouchané brambory
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 2 kg brambor
- 400 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 250 ml brusinkové omáčky
- 2 dl červeného vína
- kostka másla
- sůl, pepř