Suroviny
- kuřecí prsa 4 kusy
- máslo 1/8 kus
- cibule 2 kusy
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- jíška 1 dávka
- paprika 40 g
- mléko 300 ml
- smetana 300 ml
- kuřecí vývar 500 ml
Postup přípravy
V rozpáleném kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli a prsa nejprve kůží dolu
Společně restujeme, dokud cibulka nezrůžoví
Opečené maso vyjmeme a do cibule přidáme mletou papriku
Zarestujeme, maso vrátíme do kastrolu, zalijeme drůbežím vývarem a přikryjeme pokličkou
Zhruba po 20 minutách přidáme jíšku a dalších 20 minut dusíme pod pokličkou
Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a do omáčky vlijeme smetanu a mléko
V mixeru omáčku rozmixujeme dohladka a přecedíme ji přes jemné sítko
Kuře vrátíme do omáčky a podáváme s těstovinami nebo s rýží