Suroviny
- brambory 300 g
- plnotučné mléko 100 ml
- hladká mouka 100 g
- česnek 3 stroužky
- sůl
- vejce 2 ks
- červená paprika 1/2 ks
- majoránka
- vepřová kýta 600 g
- dušená šunka 120 g
- olej na smažení
Postup přípravy:
- Oloupané a omyté brambory nastrouhejte najemno, vodu sceďte. K bramborám přidejte mléko, prosátou mouku, utřený česnek se solí, vejce a na kostičky nakrájenou papriku.
- Dochuťte majoránkou, mírně osolte a promíchejte. Maso očistěte, omyjte, osušte, nakrájejte přes vlákno na plátky, lehce naklepejte, okraje na několika místech nařízněte a osolte.
- Na připravené plátky poklaďte šunku, obalte v bramborákovém těstě a smažte v nahřátém oleji z obou stran dozlatova.
- Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte například s listy salátu a rajčátky.
Kdo má rád řízky všeho druhu, může si pustit tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek
Nebo můžete zkusit třeba bramboráky!