Suroviny
- brambory 300 g
 - plnotučné mléko 100 ml
 - hladká mouka 100 g
 - česnek 3 stroužky
 - sůl
 - vejce 2 ks
 - červená paprika 1/2 ks
 - majoránka
 - vepřová kýta 600 g
 - dušená šunka 120 g
 - olej na smažení
 
- MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Recepty na nejlepší řízek: Vyberte si z desítek nových receptů z domova i ze světa
 
Postup přípravy:
- Oloupané a omyté brambory nastrouhejte najemno, vodu sceďte. K bramborám přidejte mléko, prosátou mouku, utřený česnek se solí, vejce a na kostičky nakrájenou papriku.
 - Dochuťte majoránkou, mírně osolte a promíchejte. Maso očistěte, omyjte, osušte, nakrájejte přes vlákno na plátky, lehce naklepejte, okraje na několika místech nařízněte a osolte.
 - Na připravené plátky poklaďte šunku, obalte v bramborákovém těstě a smažte v nahřátém oleji z obou stran dozlatova.
 - Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte například s listy salátu a rajčátky.
 
Kdo má rád řízky všeho druhu, může si pustit tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Holandský řízek
Nebo můžete zkusit třeba bramboráky!