Lehký bramborový salát bez majonézy s jablky a ořechy

Moje hodnocení
3x

Pokud hledáte recept na odlehčený bramborový salát, který můžete servírovat k rybě, řízku i vinné klobáse, máme pro vás tip na salát, v kterém sice chybí majonéza, ale rozhodně mu nechybí chuť. Svěžest dodají jablka a kukuřice, o křupavý akcent se postarají ořechy a vše korunuje medovo-hořčičná zálivka.

5 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě na skus, cca 10 minut, pak nechte vychladnout. Nemusíte loupat. Nakrájejte na větší kousky.
  2. Na pánvi pak můžete nasucho nebo jen s trochou oleje brambory orestovat, aby dostaly hezčí barvu, cca 5 minut.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půl kolečka. Omytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
  4. V míse smíchejte brambory, jablka, cibulku, kukuřici a nahrubo nasekané vlašské ořechy.
  5. Připravte zálivku z vody, medu, dijonské hořčice a jablečného octa. Podle potřeby osolte a opepřete.
  6. Suroviny v míse zalijte a promíchejte. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bonduelle


Přečtěte si také

Recepty