Suroviny
- brambory (salátové, červené) 500 g
- sterilovaná kukuřice (např. Bonduelle Gold) 250 g
- jablka 2 ks
- červená cibule 1 ks
- vlašské ořechy 10 ks
- dijonská hořčice 1 lžíce
- med 1 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- voda 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě na skus, cca 10 minut, pak nechte vychladnout. Nemusíte loupat. Nakrájejte na větší kousky.
- Na pánvi pak můžete nasucho nebo jen s trochou oleje brambory orestovat, aby dostaly hezčí barvu, cca 5 minut.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půl kolečka. Omytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte brambory, jablka, cibulku, kukuřici a nahrubo nasekané vlašské ořechy.
- Připravte zálivku z vody, medu, dijonské hořčice a jablečného octa. Podle potřeby osolte a opepřete.
- Suroviny v míse zalijte a promíchejte. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.
Vyzkoušejte také recept na tradiční česko-slovenský bramborový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE