Suroviny
- brambory 800 g
- červená cibule 60 g
- jarní cibulka 4 ks
- bílý selský jogurt (např. Hollandia) 8 lžic
- vejce 4 ks
- nakládané okurky 4 ks
- česnek
- hořčice
- vejce (sůl, pepř)
- citronová šťáva
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce doměkka, poté oloupejte.
- Vejce uvařte natvrdo. Brambory, vejce, jarní cibulku, červenou cibuli a nakládané okurky pokrájejte na kostičky.
- Vše smíchejte s utřeným česnekem.
- Na dip do salátu budete potřebovat bílý selský jogurt, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Vše smícháme dohromady a přimíchejte do připraveného salátu.
Odlehčený bramborový salát s jogurtem Zdroj: archiv Hollandia