Suroviny
- brambory (malé salátové ) 750 g
- červená cibule (na kolečka) 2 ks
- bílý vinný ocet 100 ml
- koriandr (celý ) 1 lžička
- cukr krupice 50 g
- vejce natvrdo 4 ks
- zakysaná smetana 150 ml
- hrubozrnná hořčice 1 a 1/2 lžíce
- kopr (čerstvý )
- pepř celý (černý ) 6 kuliček
- čerstvě namletý pepř (černý )
- sůl (Sůl)
Postup přípravy
- Brambory důkladně omyjte kartáčkem pod studenou tekoucí vodou. Poté je v hrnci uvařte ve slupce doměkka. Uvařené brambory ihned sceďte a nechte je mírně vychladnout.
- Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu za stálého míchání bílý vinný ocet s celým pepřem, koriandrem a cukrem krupicí.
- Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhněte z ohně a horkým octem přelijte na kolečka nakrájenou červenou cibuli v misce. Cibuli nechte 30 minut marinovat.
- V salátové míse smíchejte zakysanou smetanu s hrubozrnnou hořčicí, přidejte 1 lžičku octového nálevu z cibule a podle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
- Vychladlé brambory nakrájejte i se slupkou na čtvrtiny a jemně je promíchejte s hořčičným dresinkem. Cibuli sceďte a spolu s nakrájenými vejci je přidejte do bramborového salátu. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čerstvým koprem.