Suroviny
- uvařené brambory 4 ks
- červené jablko 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- růžové matjesy v oleji, slité 150 g
- sýr cottage 1 kelímek (150 g)
- majonéza 1 lžíce
- sůl a čerstvý pepř
- citronová šťáva 1–2 lžíce
- čerstvý kopr (nebo pažitka) 2 lžíce
Postup přípravy
- Do mísy dejte oloupané brambory nakrájené na kostičky. Přidejte jablko nakrájené na malé kostičky (i se slupkou). Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. Růžové matjesy nakrájejte na menší kostičky a přikrájejte i cibuli, která byla v kelímku s matjesy.
- Do mísy přidejte sýr cottage a majonézu. Osolte, opepřete, dochuťte citronovou šťávou a nakonec vmíchejte nasekaný kopr (nebo pažitku).
Bramborový salát s růžovými matjesy s cibulí Zdroj: Klára Michalová