Suroviny
- brambory (uvařené ) 4 ks
- jablka (červené ) 1 ks
- červená cibule 1/2 ks
- matjesy v oleji (růžové, slité) 150 g
- cottage 1 kelímek (150 g)
- majonéza 1 lžíce
- citronová šťáva 1–2 lžíce
- kopr (čerstvý nebo pažitka) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvý )
Postup přípravy
- Do mísy dejte oloupané brambory nakrájené na kostičky. Přidejte jablko nakrájené na malé kostičky (i se slupkou). Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. Růžové matjesy nakrájejte na menší kostičky a přikrájejte i cibuli, která byla v kelímku s matjesy.
- Do mísy přidejte sýr cottage a majonézu. Osolte, opepřete, dochuťte citronovou šťávou a nakonec vmíchejte nasekaný kopr (nebo pažitku).
Bramborový salát s růžovými matjesy s cibulí 2 Zdroj: Klára Michalová