Akademie kvality

Domácí ořechová granola s bílým jogurtem a čerstvým ovocem

Moje hodnocení
1x

Skvělý tip na víkendovou snídani nebo svačinu, kterou si můžete přibalit do práce, případně dětem do školy. Domácí granola je krásně křupavá a plná ořechů, ale zároveň je její příprava velice rychlá a jednoduchá. S ohledem na roční období ji můžete dozdobit různými druhy ovoce.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy překrájejte na menší kousky, přidejte slunečnicová semínka, ovesné vločky, kakao a vše promíchejte. Přidejte olej, med a znovu vše promíchejte.
  2. Granolu rovnoměrně rozprostřete na pečicí papír a pečte v troubě 30 minut na 160 °C. Během pečení granolu po 15 minutách promíchejte a dopečte. Hotovou granolu nechte vychladnout.
  3. Bílý jogurt dejte do mísy, navrch poklaďte granolu a nakrájené čerstvé ovoce.
PRIMA TIP: Pokud máte tento typ snídaní v oblibě, doporučujeme připravit větší množství granoly do zásoby. Vyjma bílého jogurtu a ovoce mějte všech surovin přibližně 2–3× více. Upečenou granolu jednoduše přesypte do uzavíratelné nádoby a takto připravená vydrží i několik týdnů.

Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Vyzkoušejte také recept na výborný banánový chlebíček s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty