Suroviny
- ovesné vločky 100 g
- mandle (celé) 50 g
- vlašské ořechy 50 g
- lískové ořechy 50 g
- slunečnicová semínka 10 g
- med 45 g
- olej (nebo máslo) 25 g
- kakao 20 g
- bílý jogurt 800 g
- ovoce (maliny, borůvky, jahody) 1 hrst
Postup přípravy
- Mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy překrájejte na menší kousky, přidejte slunečnicová semínka, ovesné vločky, kakao a vše promíchejte. Přidejte olej, med a znovu vše promíchejte.
- Granolu rovnoměrně rozprostřete na pečicí papír a pečte v troubě 30 minut na 160 °C. Během pečení granolu po 15 minutách promíchejte a dopečte. Hotovou granolu nechte vychladnout.
- Bílý jogurt dejte do mísy, navrch poklaďte granolu a nakrájené čerstvé ovoce.
PRIMA TIP: Pokud máte tento typ snídaní v oblibě, doporučujeme připravit větší množství granoly do zásoby. Vyjma bílého jogurtu a ovoce mějte všech surovin přibližně 2–3× více. Upečenou granolu jednoduše přesypte do uzavíratelné nádoby a takto připravená vydrží i několik týdnů.
Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Vyzkoušejte také recept na výborný banánový chlebíček s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE