Kefírová buchta s meruňkovou marmeládou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Kefírová buchta Foto:
Kefírová buchta
Foto: All

Vyzkoušejte jednoduchou vláčnou buchtu s kefírem a marmeládou z meruněk podle Markétina receptu.

Suroviny
cukr krupice 1.5 šálek
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 2 kusy
kefír 2 šálky
rostlinný olej 0.75 šálků
kůra z limetky 1 dávka
kypřící prášek 1 sáček
meruňková marmeláda 1 dávka

Ve velké míse smíchejte všechny suché přísady – mouku, cukr a vanilkový cukr. K nim přidejte kefír, vejce, olej a kůru z limetky a vše důkladně prošlehejte dohladka metličkou. Nakonec vmíchejte kypřicí prášek.

 

Těsto nalejte do formy a pokapejte meruňkovou marmeládou. Nemusíte s ní šetřit, a klidně vyzkoušejte i jiné příchutě.

 

Koláč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví a těsto se nebude lepit na špejli. Hotový moučník nechte vychladnout a podávejte posypaný moučkovým cukrem nebo pokapaný šťávou z limetky, pokud máte rádi pikantnější chuť.

 

Božská Markéta Foto:

 

Poznámka: Šálek odpovídá klasickému hrnku s objemem 250 ml.

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama