Na korpus
- mléko 250 ml
Na náplň
- pomerančová kůra 1 dávka
Na potření
- plátky pomeranče 1 dávka
Postup přípravy
1. K mouce smíchané s práškem do pečiva přidáme v míse cukr, strouhanou citronovou kůru, vejce, olej, mléko. Důkladně vymícháme. Řídké těsto nalijeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečeme čtvrt hodiny při 180 stupních. Oba vychladlé piškoty rozdělíme na dva díly.
2. Ve větší misce vyšleháme smetanu se ztužovačem a moučkovým cukrem a před koncem šlehání přidáme pomerančový likér a nastrouhanou pomerančovou kůru. Tři pláty potřeme pomerančovým džemem či marmeládou. Na první hladce rozetřeme třetinu ochucené šlehačky. Přiklopíme druhý plát. Na jeho povrch opět rozetřeme díl šlehačky. Přiklopíme třetí plát. Rozetřeme zbytek šlehačky a nakonec přidáme poslední díl piškotu. 3. Dlaněmi mírně stlačený řez necháme v chladničce krátce ztuhnout, rozdělíme je na kostky a pak ještě na trojúhelníky. Podáme ozdobené šlehačkou a plátkem pomeranče.