Suroviny
- vepřové maso 2 kusy
- brambory 800 g
- fazole 1 balení
- hořčice 2 lžíce
- smetana 200 ml
- víno 200 ml
- solamyl 1 lžička
- pepř 1 špetka
- cibule 1 svazek
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 1 dávka
- slanina 100 g
- citronová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
Panenku očistíme, opláchneme, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem a mírně posypeme mletým pepřem. Dáme na rozpálenou pánev. Maso otáčíme, aby se zatáhlo. Pak přendáme do trouby a dopečeme asi čtvrt hodiny dle „tloušťky“ panenky.
Na dijonskou omáčku si připravíme bíle víno, smetanu a dvě polévkové lžíce dijonské hořčice. Na pánvi vše smícháme, necháme provařit a zahustíme máčeným solamylem. Můžeme zakápnout citronem, pokud chceme, aby byla ještě pikantnější.
Oloupeme si brambory a dáme je uvařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Nakrájíme jarní cibulku a vše promícháme.
Fazolové lusky povaříme ve vroucí vodě nejméně tři minuty, scedíme a dáme orestovat na pánev s osmaženou slaninou a nakrájeným nebo podrceným česnekem.