Suroviny
- šalotka 4 ks
- arašídový olej (na smažení)
- kurkuma (mletá ) 1 špetka
- vejce natvrdo 4 ks
- česnek (rozdrcený) 4 stroužky
- červené chilli papričky (nejlépe druh ptačí oko) 1 ks
- zelené chilli papričky (nakrájené na proužky) 4 ks
- rajčata (nakrájená nadrobno) 4 ks
- rybí omáčka 1 lžíce
K podávání
- jasmínová rýže
- koriandr (čerstvý )
Postup přípravy
- Šalotky rozmixujte na jemnou pastu a dejte je stranou.
- Hlubší pánev nebo kastrol naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, až se rozvoní. Vložte vejce a osmažte je dozlatova. Osušte je na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
- Olej z pánve slijte, asi dvě lžíce ponechte. Osmažte v něm rozmixované šalotky, česnek a chilli papričku, trvá to asi 1 minutu. Přidejte rajčata a trochu vody. Vařte za promíchávání 8 minut. Vmíchejte rybí omáčku a proužky zelených chilli papriček. Dochuťte solí.
- Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.