Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vejce z Barmy

4 porce
do 30 minut
Vejce z Barmy
Vejce z Barmy Autor: L.A. CREATIVE FOOD
V zajímavém „orientálním“ receptu jsou vejce uvařená natvrdo, usmažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké a rychlé bezmasé jídlo.
Reklama

Článek

18 nápadů jak použít vejce natvrdo Foto:

18 nápadů, jak použít vejce natvrdo

Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Reklama

Postup

  1. Šalotky rozmixujte na jemnou pastu a dejte je stranou.
  2. Hlubší pánev nebo kastrol naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, až se rozvoní. Vložte vejce a osmažte je dozlatova. Osušte je na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
  3. Olej z pánve slijte, asi dvě lžíce ponechte. Osmažte v něm rozmixované šalotky, česnek a chilli papričku, trvá to asi 1 minutu. Přidejte rajčata a trochu vody. Vařte za promíchávání 8 minut. Vmíchejte rybí omáčku a proužky zelených chilli papriček. Dochuťte solí.
  4. Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.
Reklama

Vejce z Barmy  Foto: Vejce z Barmy; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama