reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vejce z Barmy
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vejce z Barmy

Vejce z Barmy

Hodnoceno: 0x
V zajímavém „orientálním“ receptu jsou vejce uvařená natvrdo, usmažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké a rychlé bezmasé jídlo.
do 30 minut
4 porce

Článek

18 nápadů jak použít vejce natvrdo Foto:

18 nápadů, jak použít vejce natvrdo

Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...

reklama

Postup

  1. Šalotky rozmixujte na jemnou pastu a dejte je stranou.
  2. Hlubší pánev nebo kastrol naplňte vyšší vrstvou oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vsypte kurkumu a smažte 30 vteřin, až se rozvoní. Vložte vejce a osmažte je dozlatova. Osušte je na papírovém ubrousku, překrojte napůl.
  3. Olej z pánve slijte, asi dvě lžíce ponechte. Osmažte v něm rozmixované šalotky, česnek a chilli papričku, trvá to asi 1 minutu. Přidejte rajčata a trochu vody. Vařte za promíchávání 8 minut. Vmíchejte rybí omáčku a proužky zelených chilli papriček. Dochuťte solí.
  4. Vložte vejce a pomalu vařte 3 minuty. Posypte koriandrovou natí a podávejte s rýží.

Vejce z Barmy  Foto: Vejce z Barmy; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama