Suroviny
- řepkový olej 1 lžíce
- červená curry pasta (středně ostrá, např. Tikka) 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- máslová dýně 1 ks
- rajčata (velká) 4 ks
- sterilovaná cizrna 400 g
- zeleninový vývar 150 ml
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C, u plynové na stupeň 3. Olej, curry pastu a nasekanou cibuli smíchejte v pánvi vhodné do trouby. Restujte 5 minut, potom přidejte dýňové kostky. Nahrubo nakrájejte 2 z rajčat, dejte je do pánve spolu s cizrnou a vývarem. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a dejte do trouby a pečte při nízké teplotě 1 ½–2 hodiny, dokud nebude dýně měkká.
- Nasekejte zbylá 2 rajčata, vmíchejte je do směsi a přidejte špenát. Ozdobte koriandrem a podávejte s rýží a čapátí.
- PRIMA TIP: Můžete také vařit přiklopené na velmi nízké teplotě na plotně 1 ½–2 hodiny a podle potřeby přilít vývar.