Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborové curry s kuřetem

do 30 minut
Bramborové curry s kuřetem
Bramborové curry s kuřetem Autor: V kuchyni vždy otevřeno
Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si navíc klidně rýži nebo kupte, případně upečte indický nán. Brambory přímo v curry vás ale celkem dobře zasytí. ;)
Reklama

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!

Suroviny

Koření:

Reklama

Postup

  1. Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájejte na kostky.
  2. Nejprve na oleji orestujte všechno koření. Když se rozvoní, přidejte maso a orestujte.
  3. Osolte, přihoďte brambory a mrkev, podlijte vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopte a duste 15 minut.
  4. Pak přidejte papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provařte.
  5. Dochuťte a při podávání posypte čerstvým koriandrem. Kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.
Reklama

Bramborové curry s kuřetem 2 Foto: Bramborové curry s kuřetem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama