Suroviny
- kuřecí maso (z prsou nebo stehen) 300 g
 - brambory 300 g
 - mrkev (vetší ) 2 ks
 - červená paprika 1–2 ks
 
Koření
- curry 2 lžíce
 - římský kmín 1 lžička
 - mletý koriandr 1 lžička
 - koření garam másala 2 lžičky
 - česnek 3 stroužky
 - koriandr (čerstvý )
 - olej
 - sůl
 
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájejte na kostky.
 - Nejprve na oleji orestujte všechno koření. Když se rozvoní, přidejte maso a orestujte.
 - Osolte, přihoďte brambory a mrkev, podlijte vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopte a duste 15 minut.
 - Pak přidejte papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provařte.
 - Dochuťte a při podávání posypte čerstvým koriandrem. Kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.