Suroviny
- kuřecí maso (z prsou nebo stehen) 300 g
- brambory 300 g
- mrkev (vetší ) 2 ks
- červená paprika 1–2 ks
Koření
- curry 2 lžíce
- římský kmín 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- koření garam másala 2 lžičky
- česnek 3 stroužky
- koriandr (čerstvý )
- olej
- sůl
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájejte na kostky.
- Nejprve na oleji orestujte všechno koření. Když se rozvoní, přidejte maso a orestujte.
- Osolte, přihoďte brambory a mrkev, podlijte vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopte a duste 15 minut.
- Pak přidejte papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provařte.
- Dochuťte a při podávání posypte čerstvým koriandrem. Kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.