Suroviny
- Slunečnicový olej 2 lžičky
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- thajská červená kari pasta 2 lžičky
- brambory 2 ks
- červená paprika 1 ks
- kokosová smetana 160 ml
- sůl (nebo thajská rybí omáčka) 1 špetka
- syrové tygří krevety 200 g
- thajské rýžové nudle 125 g
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej, pár minut na něm opékejte nakrájenou cibuli do změknutí. Přidejte rozdrcený česnek, thajskou kari pastu, brambory nakrájené na kostičky, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky a 300 ml horké vody.
- Vmíchejte kokosovou smetanu a sůl nebo thajskou rybí omáčku a na mírném ohni vařte 10 minut.
- Přidejte krevety a vařte dalších 5 minut.
- Mezitím dejte do mísy nudle, přelijte je dostatkem vařící vody tak, aby byly zakryté. Nechte stát 10–15 minut, aby nudle změkly. Nechte nudle okapat a podávejte s karí.