Suroviny
- hovězí svíčková 1.5 kg
- kořenová zelenina
- smetana
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- máslo 1 kávová lžička
- hladká mouka 1.5 lžíce
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu nastrouháme a orestujeme na oleji. Přidáme maso, také orestujeme a poté podlijeme vodou. Přidáme koření a dusíme doměkka. Nezapomínáme podlévat. Máme-li vývar, můžeme i vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme je. Zeleninu rozmixujeme, přidáme šlehačku a trochu hladké mouky na zahuštění. Provaříme a můžeme podávat. Jako přílohu volíme houskové knedlíky.
Knedlíky paní Věry Novákové
Ingredience:10 rohlíků2 žloutky6 bílkůsůlprášek do pečiva2 lžíce hrubé mouky1 kávová lžička máslasáčky na tlačenku
postup:Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme špetku soli, žloutky, trošku prášku do pečiva a posypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme sníh a ten do směsi vmícháme. Dáme do sáčků a vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut.
Svíčková na smetaně a houskový knedlík
Ingredience:
- 1,5 kg hovězí svíčkové
- kořenová zelenina
- smetana
- bobkový list, nové koření, pepř
- sůl
- 1 a ½ lžíce hladké mouky