Suroviny
- brambory 500 g
- mangold 500 g
- česnek (na tenké plátky) 6 stroužků
- olivový olej 60 ml
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na 2–3 cm velké kostičky, které uvařte v osolené vodě doměkka.
- Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout. Mangold zbavte tuhých košťálů a listy natrhejte na větší kousky.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém nechte na mírném ohni orestovat na plátky nakrájený česnek (1–2 minuty). Jakmile česnek změkne, přidejte uvařené brambory, které za občasného míchání opečte dozlatova (5–7 minut).
- Na závěr přidejte natrhaný mangold, který nechte krátce zavadnout (4–5 minut). Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Ihned podávejte jako lehkou večeři nebo jako přílohu např. grilovaných ryb. Pokud máte rádi pikantnější, přidejte na závěr nakrájenou chilli papričku.