Suroviny
Postup přípravy
1
Ve větší míse naložíme do oleje bylinky a osoleného a opepřeného tuňáka a necháme ho asi hodinu v lednici
Sušené houby spaříme v hrnku horkou vodou a necháme odstát cca 20 minut
Potom houby i s vodou nalijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu, přidáme půlku hovězího bujonu a za stálého varu mícháme, dokud se bujon nerozpustí
Potom přilijeme smetanu a zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
Na konec přidáme petrželku a malou lžíci másla
2
Brambory si opláchneme vodou a dáme vařit asi na 10 minut
Scedíme a necháme je vychladnout
Pak brambory rozkrojíme napůl, rozložíme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem
Brambory upečeme v rozehřáté troubě na 220 °C a pečeme asi 15 minut
3
Na hodně rozpálené pánvi zprudka osmahneme tuňáka minutu až maximálně minutu a půl z každé strany
Podáváme s měsíčkem citronu