návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Obrácený meruňkový koláč

Hodnoceno: 0x
4–8 porce
do 1 hodiny
Obrácený meruňkový koláč
Autor: KitchenStory.cz Obrácený meruňkový koláč
Vyzkoušejte variaci na klasický obrácený koláč s jablky, který si rozhodně zamilujete. Meruňky mu dodají pikantnost a kyselinku, pistácie strukturu a levandule nádhernou vůni. Neváhejte a pusťte se do toho! :)

Suroviny (4–8 porce)

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 170 °C.
  2. Meruňky rozpůlte a odstraňte pecku.
  3. Na středním plameni rozpalte pánev, která je vhodnou do trouby a přidejte 50 g másla a 100 g třtinového cukru a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne karamel.
  4. Dno pánve s karamelem vyskládejte natěsno připravenými meruňkami a dejte péct na 10 minut do trouby.V míse smíchejte mouku a kypřicí prášek.
  5. Vyšlehejte máslo o pokojové teplotě s cukrem a postupně zapracujte žloutky. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a směs vlijte do mísy k mouce a zamíchejte.
  6. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a opatrně zapracujte do těsta.
  7. Po 10 minutách v troubě vyndejte pánev s meruňkami a nalijte přes ně těsto. Dejte péct na dalších 30 minut.
  8. Hotový koláč opatrně vyklopte na talíř a posypte nasekanými pistáciemi a kvítky levandule.

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: obrácený koláč , Sladké